HejDigitalt! lanseras i Almedalen 2014

Hej_Digitalt_Logo_pressbildemmabeatabrit

Almedalens mest självklara mötesplats för att diskutera Sveriges digitala framtid heter HejDigitalt! Här diskuteras entreprenörskap, innovation och teknologins möjlighet för skola, näringsliv, samhälle och medborgare. Hela veckan, dygnet runt i kreativ inramning med olika metoder och koncept för möten och dialog.

Bakom satsningen finns vi i Brand New Communication tillsammans med ytterligare två  kommunikatörer och Almedalsproffs med digital passion och stora nätverk. Beata Wickbom, Digital aktivist & Brit Stakston, Digital opinionsbildare – har precis som vi på BNC identifierat ett behov av att lyfta de sociala frågorna kring digitaliseringen.

Vi säger: ”Vi har sett ett behov av att skapa en oberoende och kreativ plattform för samtal och debatt om digitalisering, innovation och entreprenörskap som samlande tema. Under Almedalen erbjuder vi en arena för det. Vi vill i Almedalen diskutera, och framförallt visa hur vi kan vässa Sverige ännu mer för att höja innovationstakt, produktivitet och tillvarata digitaliseringens alla möjligheter.”

HejDigitalt! skall vara en naturlig hemvist i Almedalen för kreativa, inspirerande och tongivande beslutsfattare, entreprenörer, politiker och fritänkare med digitalt fokus. Vi vill locka en mycket bred grupp medverkande debattörer och experter samt en del överraskningar. Många unga människor får ta plats i egenskap av experter, inte bara för att de är unga. Lika mycket fokus på spännande mötesformat och metod som på innehåll. Vi tycker det behövs mer fokus på upplevelsen och gemensamt skapande, än den klassiska panelen (tre män runt ett ståbord). Vi har en tydlig ambition att gå från snack till handling, och visualisera lösningar och idéer, redan i Almedalen. Den alkoholfria inramningen möjliggör att yngre personer såväl som gäster och medverkande kan medverka fullt ut.